nedelja, 20. marec 2011

Obeti za sezono 2011


Zaenkrat vse kaže, da se nam obeta dobra turistična sezona 2011. V Evropi so se že nekako začeli pobirati po recesiji, vendar se niso še toliko, da bi na veliko potovali na drugi konec sveta, okoliščine ki so za naše kraje ravno pravšnje. Tu je potem še dogajanje v Severni Afriki, ki bo sigurno manj obiskana; in pa opazen trud tako STO-ja kot zasebnih podjetij pri turistični promociji; ter še zelo povečan obisk v Luki Koper. Prve grobe ocene napovedujejo v Sloveniji in na Hrvaškem celo med 10% in 20% višji obisk kot lani. Do prvega pokazatelja, velike noči, je še dober mesec.
Na tolikšen obisk se je potrebno pripraviti. Se držati v dobri formi, narediti še kak izobraževalni tečaj, začeti počasi z oglaševanjem in še marsikaj. In si potem v sezoni narediti zalogo za zimo. Ne da bi se pozabili po poti tudi zabavati, seveda.
Po Murphyju gre seveda vedno lahko kaj narobe. Sam sem za vsak slučaj že posadil krompir na njivi. Nikoli ne veš. A upajmo na boljše. Zato vam vsem "turističnim delavcem" želim uspešno sezono 2011.

Lep pozdrav, Demc

Ni komentarjev: