petek, 11. marec 2011

Mnenje bralcev bloga o nadaljnjem razvoju turizma v Sloveniji...

Razvoj turizma na nekem področju nosi s seboj tudi povečano število tujih obiskovalcev na tem področju. Običajno to velja za nekaj zaželjenega, ker več turistov pomeni več prihodka, nosi pa razvoj turizma s seboj lahko tudi negativne posledice. Nekaj takih primerov, s katerimi se srečujemo tu na Obali je, da poleti kdaj ni možno najti enega samega prostega parkirišča, da so dolge vrste na blagajni v trgovini, ali pa da se naleti na horde radovednih turistov v kakih najbolj čarobnih kotičkih, ki jih običajno poznamo le domačini. 
Na turističnih šolah v zadnjih letih veliko govorijo o različnih tipih turizma in običajno učijo tako, da za "slabega" velja masovni turizem, za zaželjenega pa bolj individualni turizem, naravnan na ekološko osveščenost in dolgoročni razvoj destinacij. Tu se običajno govori o trajnostnem turizmu.
Sam že vrsto let delam v turizmu in izgleda, da se bom tudi v bodoče bavil z razvojem tega področja. Zavedam pa se, da smo ljudje različni in da imamo na turiste tudi različne poglede. Zato bom na tem blogu občasno objavljal ankete, ki bodo bralcem pomagale pri temu, da ugotavljajo kakšnega turizma si v Sloveniji sploh želimo...
Anketa se nahaja v zgornjem desnem kotu tega bloga in prva bo trajala do konca marca. V tokratni anketi je možno izbrati le en odgovor.

Hvala in lep pozdrav,

Demc

Ni komentarjev: